Standard.al

Flokët, ja prerjet e duhura për çdo formë fytyre (Foto)

0

Fytyra ovale
Kjo forme fytyre është ideale duke qene se është e ekuilibruar si nga gjatësia ashtu edhe nga gjerësia. Kësaj
lloj fytyre i shkon çdo lloj prerje flokësh, por me bukur do dukej me një prerje mesatare dhe flokë paksa kaçurrela dhe te çrregullta.
Fytyre katrore
Për këtë lloj fytyre duhet një prerje e strukturuar mire, asimetrike ose kare, por me vije ndarëse te drejte.
Fytyre hekzagonale (gjashtëkëndore)
Prerja e flokëve duhet te jete e strukturuar dhe me volum ne te dyja anët. Balli duhet te jete i hapur.
Shmangni prerjet gjeometrike te cilat do ua ashpërsonin pamjen.
Fytyre e gjate
E mira është qe fytyra te zgjerohet paksa me një prerje te duhur. Me e mira do ishte te mbanit flokë
mesatare pse deri tek nofulla. Një balluke e shkurtër gjithashtu do dukej mire. Ne te kundërt shmangniflokët shume te gjate dhe shume te shkurtër.
Fytyre rrumbullake
Për një fytyre rrumbullake duhet një prerje voluminoze dhe me gjatësi poshtë faqeve. Balluket e gjata do
ishin një tjetër zgjedhje e mire. Shmangni kaçurrelat e shumta, flokët kare te drejta dhe vijën ne mes.
Fytyre drejtkëndore
Për këtë lloj fytyre do duhej një prerje e strukturuar me volum deri tek nofullat dhe balluke deri tek
vetullat. Nëse do mbani flokë te gjate duhet t’i shtrini here pas here.
Fytyre trekëndore “poshtë”
Kjo lloj fytyre ka karakterisʼnke ballin e madh. Zgjidhni një prerje me balluke dhe volum qe te mbuloje ballin.
Shmangu flokët shume te shkurtër ose te gjate dhe te shtrire.
Fytyre trekëndore “sipër”
Kjo lloj fytyre është me e rralle se te tjerat. Flokët e shkurtër duhen eliminuar me çdo kusht. Një prerje deri
tek nofulla do ishte me e mira.3824305-4-04-1469097356-650-7df9e3be11-1469109832 3824555-5-05-1469097374-650-7df9e3be11-1469109832 b248744c6fadc1bf18adfe9a3211a9c2_XL3824455-2-02-1469097312-650-7df9e3be11-1469109832 3824405-1-01-1469096768-650-7df9e3be11-1469109832 3824355-6-06-1469097391-650-7df9e3be11-1469109832 3824305-4-04-1469097356-650-7df9e3be11-1469109832 3824555-5-05-1469097374-650-7df9e3be11-14691098323824555-5-05-1469097374-650-7df9e3be11-1469109832 (1) 3824505-3-03-1469097340-650-7df9e3be11-1469109832

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.