Standard.al

STUDIMI/ Çfarë do të thotë nëse ajo qan pas seksit?!

0

Ja shkaktari më i besueshëm i asaj që do të duhej të bëni në situatë të tillë.

Kur femra është lakuriq në krevatin tuaj, mendoni njërin nga dy opsionet: që jetë e eksituar apo të jetë e kënaqur.

E po, çfarë të bëni atë të qajë?

Një hulumtim i bërë në Australi ka treguar që kjo nuk është përvojë aq e rrallë. Pothuajse 1 në dy femra ndonjëherë pas seksit ndien pikëllim të pashpjegueshëm, ka treguar studimi.

Shkencëtarët këtë gjendje e kanë quajtur disfori postkoitale (përgjithësisht, disforia është formë e butë e çrregullimit depresiv, e cila është e kundërt nga euforia).

Kjo gjendje mund të ketë manifestime të ndryshme, nga ndjenja e pashpjegueshme e pakënaqësisë e cila femrën e përshkon pas seksit, deri te qarja e pangushëllueshme.

Sipas disa hulumtuesve, përshkruhet se nervozizmi dhe aftësia për të qarë pas seksit ndodh për shkak të korelacionit të dobët midis abuzimit seksual në fëmijëri.

Mirëpo, ekziston edhe lajmi i mirë; ajo qarje nuk  kurrfarë lidhjeje me partnerin e femrës për të cilin është fjala.

Femrat të cilat kanë marrë pjesë në hulumtim, kanë qenë të sakta në konstatimin që ndjenjat të cilat i përshkojnë në atë moment janë “të pashpjegueshme”, kështu që nuk është e mundshme në asnjë mënyrë të lidhen me mashkullin me të cilin janë në lidhje.

Madje as edhe nëse është fjala për dashnorin posaçërisht jo të shkathët. Ndonjëherë është fjala vetëm për përgjigje biologjike ndaj seksit.

Nëse qarja pas seksit ju ndodh në bazë të rregullt, ekspertët bien dakord rreth kësaj: shpjegoni partnerit tuaj se është diçka që ndodh pas seksit dhe nuk ka të bëjë fare me performancën në intimitet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.