Standard.al

Soros del hapur, kërcënon Trump: Biznese rrini larg Amerikës

0

George Soros, duke folur ne kongresin e tij të përvitshëm në Forumin Ekonomik Botëror në Davos, ai u tha të pranishmëve  dhe paralajmëroi korporatat e mëdha shumëkombëshe për të shmangur çdo lloj biznesi me Shtetet e Bashkuara, derisa ti jap fund presidencën së Trump – përndryshe do të përballen me pasojat.

I pyetur çfarë këshille do të japë për bizneset që të përgatiten për ndikimin e presidencës së re, ai tha: “Unë do t’i mbaj sa më larg të mundem nga ai”.

Soros, i cili fillimisht u bë i famshëm sepse bëri 1 miliard $ nga basti për  zhvlerësimin e paundit në vitin 1992, është raportuar të ketë humbur afër një 1 miliard $, pasi tregu i aksioneve u mbudh pas fitores së Trump.

Soros ka ndikuar në rritjen e tregjeve nën zotërimin e zotit Trump për të shkurtuar rregullat dhe taksat, por tek mbledhja e elites në Forumin Ekonomik Botëror ai tha që ditët e mira nën Trump nuk do të zgjasin. Soros tha se pasi Trump të marr detyrën – në më pak se 24 orë – “realiteti do të mbizotërojë”.

Soros, një bashkëpunëtor nazist hebre, tha se kishte besim se fuqitë zotit Trump do të jenë të kufizuara nga Kongresi. “Ai nuk do të jetë në gjendje të shkoj larg me të qenit një diktator”, shtoi ai.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.