Standard.al

7 truke psikologjike që çdo njeri duhet t’i dijë

0

Këto truke psikologjike do të ua lehtësojnë jetën dhe do ju ndihmojnë që t’i përballoni disa rrethana stresuese shumë lehtë.

Më poshtë, i keni këto 7 truke të famshme e interesante psikologjike.

1) Kur një grup njerëzish qesh, njerëzit instinktivisht e shikojnë atë anëtar të grupit me të cilin ndihen më së afërmi (apo duan që të jenë të afërt me të)

2) Hani ushqim apo çamçakëz kur jeni nervoz pasi që e bën trurin tuaj të mendoni se nuk jeni në rrezik pasi që jeni duke ngrënë.

3) Nëse dikush është nervoz me ju atëherë qëndroni të qetë, ata me gjasë do të bëhen edhe më nervoz por do të ndihen të turpëruar më vonë.

4) Nëse e bën një pyetje dhe dikush të përgjigjet pjesërisht, atëherë mbani kontaktin me sy dhe qëndroni të heshtur sepse kjo do të ja krijoj atij përshtypjen që përgjigja origjinale nuk ishte e mjaftueshme.

5) Mos thoni apo shkruani “unë mendoj”, apo “unë besoj”, pasi që kjo ju bën të tingëlloni sikurse nuk keni vetëbesim.

6) Para se të hyni në interviste vetëm imagjinoni se intervistuesit janë shok tuaj të vjetër.

7) Kur të dilni në takim me dikë përpiquni që të ja mësoni ngjyrën e syve, kësisoj ju do të mbani kontaktin me sy dhe do kjo do ju bëjë të dukeni më me vetëbesim./standard.al

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.