Standard.al

Ishtë të burgosurit e mitur në Australi padisin personelin e burgut për tortura, përdhunime dhe izolim

0

 

 

Ish të burgosur në qendrat e burgimit për të mitur në Northern Territory të Australisë kanë ngritur një padi  kundër pushtetit vendor, duke kërkuar kompensim për veten e tyre dhe qindra të burgosurve të tjerë të cilët i janë nënshtruar abuzimeve të ashpra nga ana e personelit të burgut. Padia është ngritur të mërkurën me  firmë ligjore nga Maurice Blackburn në emër të ish të burgosurve të mitur  në Dylan Jenkings dhe Aaroni Hyde. Padia përmban  detaje për të llogaritur abuzimet e “paligjshme” fizike dhe psikologjike brenda objekteve famëkeqe të rinjve në qytetin e Darvinit, raportojë  degët lokale të lajmeve. “Klientët tanë janë të shqetësuar jo vetëm për trajtimin e tyre, por trajtimi i të rinjve të tjerë në qendrat e paraburgimit të rinjve”, tha Prokurori Ben Slade. “Këta të rinj kanë të drejtë të kompensohen për të padrejtësitë që jaanë bërë me ta.  Gjërat duhet të ndryshojë. ” Pas këtij raporti, kryeministri Malcolm Turnbull njoftoi një komisionin  mbretërore që do të kryejë një hetim në paraburgim e të rinjve dhe të sistemit të drejtësisë në territorin. Në një deklaratë, shefi ud Ministri Northern Territory i Nicole Manison tha se, për shkak se çështja ishte para gjykatave, ajo nuk do të komentojë përveç pranuar se qeveria po kërkonte këshilla ligjore. Sipas dokumentit të gjykatës,  torturat vijonin që nga  të zhveshirit lakuriq, të vendosurit në qeli izolimi ku uji i ccezmës qëndronte i hapur për javë të tëra.  Dokumenti gjithashtu pretendoi se Jenkings   një tjetër i burgosur rinjtë ishin izoluar para se ti merrnin  në një dhomë me  “grushta, shqelma dhe goditje … me shkopinj dhe mburoja.” Ata pastaj janë vënë në izolim për dy ditë. Përshtati Standard.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.