Standard.al

Gripi/ Shtyrja e nisjes së shkollës, Ministria e Arsimit: Orët e humbura do zëvendësohen

0

Zëvëndminsitrja e Arsimit, Nora Malaj ka folur në rubrikën ‘Opinion’ në ‘News24’ për shtyrjen e nisjes së shkollave dhe çerdheve për shkak të epidemisë së gripit. Malaj tha se janë marrë të gjitha masat për rikuperimin e orëve të humbura, ndërsa nxënësit nuk do kenë probleme në provimet e maturës, apo të lirimit. Më tej ajo u shpreh se epidemia e gripit është një situatë emergjente, ndërsa do merren masa të reja për realizmin e mësimit dhe për zonat ku problematike është moti i keq, përveç gripit.

 

“Kemi bërë gjithë kalendarin për gjithë procesin e mësimit. Do rikuperohen orët e humbura. Është nxjerrë udhëzimi për menaxhimin e këtyre situatave. Nëse koha do zgjasë më shumë, do marrim masa të reja si do realizohet procesi i mësimit. Në vitin 1997 , kur ndodhën trazira, ne u detyruam të jepnin mësim përmes medias, dhe kjo iu shërbeu mjaft nxënësve. Kjo tregon se si ne do të punojmë për të realizuar orët e mësimit që kanë humbur. Dua të përgëzoj bashkinë Tiranë, që ka ndihmuar njerëzit që nuk kanë mundësi për hjë strehë. Ne po bëjmë program të dedikuar për procesin e mësimit. Në zonat që ka probleme me boren, do mendojmë si të realizojmë orë të reduktuara dhe të gjejmë një zgjidhje. Ministria e arsimit merr përsipër të marrë rikuperimin e orëve të humbura, edhe kur të kemi provimet e fundit të mos ketë probleme me nxënsëit”- ka thënë Nora Malaj.

 

NORA MALAJ2

E pyetur për zërat që qarkullojnë se zgjatja e nisjes së shkollave ka lidhje me problemet që ekzistojnë për ngrohjen e nxënësve, Malaj tha se:
“Ka zona të thella, probleme me ngrohjen, ndërsa ne kemi kërkuar nga bashkitë që të marrin masat për ngrohjen e nxënësve. Nëse nuk realizohet transportin i sigurt, natyrisht edhe ngrohja nuk realizohet në kuadër të largësisë. Në situata ku mund të ketë emergjenca, në partneritet me bashkitë po punojmë për transportin e sigurt. Ne nuk na ka ardhur relacion deri tani që në këtë shkollë nuk realizohet mësimi për shkak të problemeve me ngrohjen. Pas viti 2010, nuk është realizuar asnjë shkollë që nuk plotëson kushtet, si ngrohja apo kushtet e tjera. Kërkojmë solidaritet mes partive politike dhe aortiteve vendore. Në zonat problematike do shohim çështjen rast pas rasti për të marrë masat për zhvillimin normal të mësimit.

Ndërkohe e pyetur nëse ka të dhëna për shkollat që janë më të prekura nga epidemia e gripit, Malaj tha se: “Kur shpërtheu situata gripale, shkollat nuk kishin filluar, pasi ishin pushimet e Vitit të Ri. Pra, Ministria e Shëndetësisë ndërmori masat për shtyrjen e shkollave. Kjo e bën të pamundur identifikimin e vatrave gripale, apo shkollave që janë më tepër problematike për shkak të gripit”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.