Standard.al

Nga 20 janari/ Trump largon ambasadorët amerikanë të emëruar nga Obama. A preket Donald Lu?

1

Stafi i tranzicionit i presidentit të zgjedhur Donald Trump ka lëshuar një urdhër që u kërkon të gjithë ambasadorëve amerikane të vendosur politikisht, të lënë detyrën e tyre deri në ditën e inagurimit. Lajmin e ka bere te ditur gazeta “Neë York Times”. Urdhëresa nuk bën asnjë përjashtim, thanë për Neë York Times diplomatët që kishin parë telegramin e nisur nga Departamenti i Shtetit që më 23 Dhjetor. Ne te kaluarën administratat kishin miratuar zgjatje te mandateve rast pas rasti. Sipas nje zyrtari te administratës se tranzicionit te Trump, nuk behet fjale per vullnet te keq, por urdhri është dhëne ne mënyre qe te përzgjedhurit e presidentit Obama te largohen ne kohe.

Departamenti i Shtetit informoi gjithë ambasadoret e emëruar politikisht qe te paraqesin dorëheqjet ne 20 janar dhe qe ata qe kërkojnë zgjatje te mandatit te paraqesin kërkese. Disa ambasadore pritet ta apelojnë vendimin tek sekretari i ardhshëm i Shtetit, Rex Tillerson. Deri tani Trump ka përzgjedhur dy ambasadore te rinj ne Izrael dhe Kine. Po Donald Lu? Sipas gazetës Neë York Times urdhëresa për largimin e ambasadorëve nuk bën asnjë përjashtim. Në këtë formë nënkutphet se edhe ambasadori Donald Lu i akredituar në Tiranë do të largohet nga detyra e tij në 20 janar për tu zëvendëuar më pas nga një tjetër ambasador që do zgjidhet nga Senati.

Por sipas disa qëndrimeve të tjera ky uirdhër i Trump nuk do prekë ambsadorët e karrierës por vetëm ato politikë. Nëse kjo do ishte e vërtetë me shumë shanse a Donald Lu do vazhdonte të qëndronte në detyrë. Në këto kushte do të duhet të presim deri më 20 janar për ti dhënë përgjigje enigmës; Qëndron apo ikën Lu?/standard.al

1 Comment
  1. shqip says

    Hajt, udhe e mbare Lu, ti komunisti vogel ngatrrestar!

Reply To shqip
Cancel Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.