Standard.al

Seksi i Zotit – Artan Fuga

0

Nisur nga një fakt i vërtetë, Jezusi me gjoks gjysëm femre dhe gjysëm mashkulli, një tablo në vetratë, vendosur në pak katedrale, romani MURGU (Botimet Papirus) merr nxitje për të krijuar një histori, por që u jep përgjigje pyetjeve :

Pse një Zot gjysëm femër dhe gjysëm mashkull?
Pse kjo është një gjë e rrallë?
Cfarë kuptimi ka kjo pikturë në marrëdhënien midis hyjnores dhe toksores?
Cfarë lidhje ka simbolika e seksit të Zotit me trashëgiminë, familjen, ligjin, pasurinë, paranë?
Cfarë na thotë ajo për marrëdhënien midis detyrimit, ndëshkimit, hakmarrjes dhe dashurisë për tjetrin, ku tjetri në rradhë të parë është armiku juaj?
Cfarë marrëdhëniesh ka midis asaj që mbetet misterioze dhe e pakuptueshme nga njeriu në botë dhe asaj që njeriu arrin të kuptojë?

Dhe të gjitha këto në një gji femre?

Po, po.

14915670_10154051201408596_2640035121721135674_n

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.