Standard.al

Ky është ushqimi më i shtrenjtë në botë

0

Ushqimi më i shtrenjtë në botë është një pjepër i quajtur Yubari dhe bëhet fjalë për një lloj të veçantë pjepri, që kultivohet në qytetin japonez, Yubari.

Një copë e këtij fruti mund të kapë një çmim shumë absurd. Ai mund të arrijë deri në 23.500 dollarë. Një herë, kilogrami i tij arriti deri në 3000 dollarë kilogrami, ndërkohë që me kaq para mund të blejmë me qindra kuintal të pjeprit normal.

Thuhet se ai nuk ka asgjë të veçantë nga lloji tjetër. Madje edhe shijen e ka të njëjtë me pjeprin normal. Në Japoni ky lloj fruti u dhurohet personave të dashur në raste të veçanta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.