Standard.al

Pse është mirë të ndash krevatin me dikë?

0

Një proverbë e vjetër thotë më mirë vetëm se sa i keqshoqëruar, por duket se kjo proverbë nuk zë vend kudo të paktën jo për krevatin.

Të flesh i shoqëruar pavarësisht problemeve që mund të lindin nga ndarja e jastëkut dhe mbulesës, apo ndonjë gërhitje ku ti shpesh ngelesh zbuluar, ka meritën se rrit nivelin e kortizolit, duke shmangur probleme që mund të çojnë në sëmundje të zemrës.

Studiuesit e University of Pittsburgh siç raporton noa.al, tregojnë se nëse nuk flihet vetëm shmangen rreziqet për sëmundje zemre apo depresionit.

Ky studim tregon gjithashtu se personat që jetojnë në çift kanë shëndet më të mirë dhe jetojnë më gjatë se ata që jetojnë vetëm.

Wendy Troxel, psikiatre dhe drejtuese e studimit tregon se gjumi është një element themelor për të pasur një fizik të mirë sepse pikërisht mungesa e një gjumi të mirë shkakton çrregullime psikiatrike dhe rrezikon për sëmundje zemre.

“Ndarja e krevatit me dikë tjetër është shërben edhe për rritjen e e nivelit të oksitocinës, i cili është hormoni i dashurisë dhe që është në gjendje të përforcojë lidhjen mes personave duke i bërë që të ndihen më të relaksuar, të sigurt dhe të mbrojtur nga partneri”, shprehet Troxel.

Në vijim thuhet se përfitimi më i madh i ndarjes së krevatit është për gratë se sa për burrat dhe ky është një aspekt psikologjik

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.