Standard.al

“Rama presion ERE-s për të mos anuluar aferën me serbët në Drin”

0

Ish-kryeministri Berisha shkruan në një status të tijin në “Facebook” se kryeministri Rama po i bën presion ERE-s që të mos publikojë vendimin e anulimit të kontratës me kompaninë serbe për menaxhimin e kaskadës së Drinit. Sipas Berishës, Rama ka 7 ditë që bën presion që të mos publikohet anulimi i kontratës me EFT-në.

Më poshtë statusi i Berishës: Zyrtari i larte dixhital denoncon: – Ramen per presionin e tij te jashtezakonshem ndaj ERE per te mos bllokuar aferen korruptive shqiptaro – serbe te Edvinit me EFT.

– Prej 7 ditesh Rama ka bllokuar publkimin e vendimit te ERE me te cilin ky ent anullon aferen korruptive te Rames me EFT per menaxhimin e kaskades se Drinit.

– Perfaqesuesit e EFT jane ngulur ne zyrat qeveritare! Keto dhe probleme te tjera te lidhura me kete afere korruptive mund ti lexoni ne mesazhin e zyrtarit te larte dixhital! sb

“Ne date 30.09.2016 u zhvillua mbledhja e bordit te ERE .

Sipas njoftimit zyrtar te publikuar ne faqen e ERE. Nje nga pikat e diskutimit eshte mbi kerkesen e KESH sha per rishikimin e vendimit nr131 date 15.08.2016 te bordit te ERE mbi nderprerjen e procedures se shpallur nga shoqeria KESH sha ftese per shprehje interesi per mareveshjen kuader per depozitimin e Energjise Elektrike.

Pra me date 30.09.2016 ne mbledhjen e hapur te ERE u votua qe vendimi te ngelet ne fuqi kundra KESH dmth qe procedura e siperpermendur te anullohet.

Sot data 7.10.2016 dhe ERE akoma nuk ka publikuar kete vendim 30.09.2016 kjo per arsye se ka nje presion te papar nga Rama per te ndryshuar kete vendim I mare per se dyti kundra KESH. Sepse kane ardh perfaqesues te EFT si Dragan Stojadinovic I cili ka ngrejt pazarin perseri tek Rama .

Ketu ka nje problem shume te madh doganor pasi depozitimi energjise nuk njifet si produkt nga Dogana dhe eshte dicka pa fature. Do e marin energjine pa cdoganim fare

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.