Standard.al

Ky iluzion optik mposht gravitetin (Video)

Matematikani Kokichi Sugihara e ka gjetur mënyrën se si ta mposhtë gravitetin.

Profesori nga Universiteti Meiji në Tokio ka mahnitur internetin me një iluzion optik i cili tregon një strukturë me katër rrugë dhe disa topa të drunjtë të cilët duket se udhëtojnë përpjetë këtyre rrugëve.

Për këtë ai përdori një program kompjuterik i cili interpreton vizatimet dydimensionale si tredimensionale.

“Nganjëherë programi i kthen objektet në objekte reale dhe kështu e zbuloza se disa objekte të pamundshme në fakt nuk janë aq të pamundshme.-transmeton arbresh.info. Ato mund të ndërtohen në hapësirë tredimensionale.”-u shpreh Sugihara.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.