Banane e Karamelizuar – Flambé
Përgatitja: 5 Mins
– Pjekja: 15 Mins
– Sasia: 4 Persona
Banane e karamelizuar apo flambé siç mund të njihet ndryshe, është një recetë gatimi e veçante dhe e thjeshte për tu përgatitur. E veçanta e kësaj recete është se mund të përdorim edhe bananet më të vjetra.
Përbërësit për Banane e Karamelizuar – Flambé
3 banane
100 gr gjalpë
100 gr sheqer
50 gr ujë 1 lugë gjelle rum ose konjak
5 gr kripe
3 gr sode buke
Përgatitja e Banane e Karamelizuar
Fillojmë përgatitjen e recetës për banane e karamelizuar duke venë në zjarr një tigan jo ngjitës. Hedhim gjalpin për ta shkrirë dhe më pas sheqerin së bashku me ujë. Shtojmë pak kripë dhe sodën e bukës. Pasi kemi hequr lekuren e bananes, mund ti presim sipas dëshirës. Pasi e gjithë masa te ketë shkrirë shtojmë me kujdes copat e bananes. Në momentin që sheqeri fillon dhe karamelizohet shtojmë dhe pak rum ose pije alkoolike te aromatizuar. Banane e karamelizuar janë gati për ti shërbyer. Shtojmë në pjatë dhe pak akullore dhe hedhim sipër karamel nga përgatitja. Ju bëftë mirë!/artiigatimit