Tiramisu:
Perberesit per 8 persona:
400gr biskota te gjata savoiardi,
500gr maskarpone,
6 veze,
130 gram sheqer,
pak kakao,
3 filxhana te kafe ekspres per te lagur biskotat
Pergatitja: Se pari marim vezet i ndajme te bardhat e vezeve i qesim me nje ene dhe i rrahim me mikser deri sa te marrin nje ngjyre te bardh. Pasi jane gati te bardhat e vezeve fillojme me te verdhat. Fillojme ti rrahim te verdhat e vezeve me mikser, ngadale ja hedhim sheqerin. Pasi qe jane gati te verdhat marim marskaponen e hedhim te vezet e bardha me ngadalsi i perziejme me nje luge te drurit. Pasi qe marskaponja me vezet e bardha eshte perzier, ja shtojme vezet e verdha i perziejme mire, pasi qe i kemi perzier mire kremi per tiramisu eshte gati.
Se pari marim biskotat i lagim me kafen e ftohte dhe i rendisim ne nje tepsi, pasi qe kemi rendit renin e pare te biskotave ja hedhim pak prej fillit, pasi i mbulojme biskotat me fill i hedhim pak kakao per siper kremit me nje sit vazhdojme njejte dhe per biskotat e mbetura.
Pasi qe te perfundoni me tiramisun per siper e mbuloni me kakao. Kur tiramisu eshte gati e leme per disa ore ne frigorifer para se te sherbehet. Tiramisun e shoqerojme me nje nesskafe te ftohte.