Standard.al

Seanca e parë plenare për këtë sesion, Meta: Reflektim dhe përçojmë mesazhin e Nënë Terezës

0

Ka zgjatur vetëm disa minuta seanca e sotme e Parlamentit të Shqipërisë.

Kuvendi ka miratuar kalendarin e punimevr trejavore të tij pasi opozita ka abstenuar në mbledhjen e Konferencës së Kryetarëve.

Kryeparlamentari Ilir Meta mbajti një fjalë hapëse për sesionin, duke theksuar se është një moment ku të gjithë shqiptarët duhet të ndjenjë krenari për shkak të shenjtërimit të Nënë Terezës.

Meta e konsideroi si një nga figurat më të shquara dhe humaniste me shpirt të gjerë, duke shtuar se duhet të reflektohet dhe të përçohet mesazhi i saj.

Meta: Hapja e këtij sesioni të ri parlamentar përkon me një moment kur të gjithë shqiptarët në mbarë globin kanë ndjerë krenarinë dhe frymëzimin e jashtëzakonshëm nga shenjtërimi i Nënë Terezës. Nënë Tereza është ngritur në piedestalin e figurave më të shquara, jo vetëm të kishës katolike por edhe të historisë së njerëzimit në tërësi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.