Standard.al

Liqeni unik me gurët shumë ngjyrësh, McDonald (FOTO)

0

Një peizazh me larmishmëri ngjyrash nën ujë, nga jeshilja tek e verdha nga bluja tek e kuqja është spektakli i ofruar nga gurët e liqenit McDonald në Amerikë. Ai ndodhet në pjesën perëndimore të Parkut Kombëtar Glacier, në kufi me Shtetet e Bashkuara dhe Kanadanë. Kjo komune e veçantë ka shumë lumenj të mbushur me gurë shumëngjyrësh. Kjo pamje ofron një spektakël të vërtetë pasi gurët e vegjël të liqenit në të gjitha ngjyrat, shihen me sy të lirë dhe janë të dukshëm ndërsa sheh ujin. Dhe kjo për shkak të pastërtisë së ujit dhe bukurisë së gurëve. Ky liqen në zonë, është më i gjatë, më shumë se 15 km dhe i thellë 141 metra.

lake

Sun sets over Lake McDonald, Glacier National Park. Montana.
Sun sets over Lake McDonald, Glacier National Park. Montana.

lake-mcdonald-colored-pebbles-810

2013 © Christopher Martin
2013 © Christopher Martin

fb3300ab88c7df97228c747d4670b73f

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.