Standard.al

Leonard Cohen i shkruan ish të dashurës që ka ndërruar jetë, mallëngjen gjithë lexuesit

0

Dhjetë ditë më parë ndërroi jetë Marianne Ilhen, norvegjezja bukuroe mtë cilën artisti i madh kanadez Leonard Cohen u lidh në vitin 1960. Ai pati një lidhje mjaft të shkurtër por të fuqishme me të. Ata qendruan lidhur thuajse një vit gjatë bashkëjetesës së tyre në Greqi. Ajo madje e frymëzoi për këngën “So long Marianne”. Dhe në momentin që ajo ndërroi jetë, artisti legjendar i shkruajti një letër të shkurtër por që ka mallëngjyer çdokënd që e ka lexuar. Ja çfarë shkruan 81-vjeçari Cohen:

Njerëzit ndryshojnë, po ashtu dhe trupat e tyre

Por ka diçka që nuk ndryshon për dashurinë…Marianna

Femra që më frymëzoi të bëja këngën “So long Marianne”

Kur dëgjoja zërin e saj në telefon, e kuptoja që dashuria jonë kishte mbetur e paprekur, pavarësisht se jetët tona ishin ndarë

E ndjeja se dashuri nuk mund të vdiste kurrë

Dhe nëse një dashuri është aq e fortë sa të krijohet një këngë për të

Ka diçka tek ky emocion që e bën të pashkatërrueshëm.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.