Standard.al

Mënyrat më të mira për të larguar stresin dhe depresionin

0

Ballafaqimi i stresit mund të ketë simptoma fizike dhe emocionale, të përcejllura më mërzitje. Kjo ndikon në aftësin tuaj në jetën e përditshme. Stresi shumicën e rasteve përcillet me dhimje koke.

Ja disa nga propozimet që mund të ju ndihmojnë në eliminimin e stresit :

 

Merri gjërat me qetësi

Mos e mendoni gjithmonë atë që nuk do arrini. Shtojani vetes disa gjëra që juve ju bëjnë të ndiheni mirë, si p.sh: një shëtitje, një masazh, një bisedë me një mik tuajin.

Shumë herë depresioni mund të bëhet i padurueshëm dhe nuk mund ti kontrolloni emocionet tuaja vetëm, prandaj rekomandohet një konsultë me ndonjë terapist apo psikolog.

Mundohuni ti kuptoni simptomat e stresit

Nëse jeni të ngarkuar me punë dhe obligime dhe mendoni se nuk do ia dilni mbanë vetëm, ju kaplon një lloj paniku atëherë është mirë të kërkoni ndihmë nga familjarët ose ndonjë person tjetër që mendoni që mund të ju ndihmojë.

Mos vendosni asgjë përpara vetës tuaj

Mendoni që ka gjëra më të rëndësishme se ju dhe u kushtoni rëndësi atyre përpara vetës, por e keni gabim. Fillimisht bëni prioritet vetën tuaj pastaj të tjerët

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.