Standard.al

Ja pse janë më të shëndetshëm personat që pijnë birrë

0

Disa studime kanë treguar se birra mund të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit të kockave, si dhe për të rindërtuar masën kockore tek burrat dhe gratë e reja.

 

Zemër të shëndetshme

Konsumi i moderuar i birrës ka shumë përfitime dhe një prej tyre është rritja e konsiderueshme e kolesterol-it HDL (të mirë). Kolesteroli i mirë ka efekte antikoagulante (bllokimi i vena-ve të gjaku-t), gjë e cila i mban enët e gjakut pa pengesa dhe të shëndetshme.

 

Veshka të shëndetshme

Një studim i kryer nga hulumtuesit finlandezë ka zbuluar se njerëzit që konsumonin birrë ishin më pak të prirur për të zhvilluar  gurë në veshka, në krahasim me ata që pinin lloje të tjera të alkooli. Dhe ky përfitim mund të jetë për shkak të përmbajtjes së lartë të ujit në birrë.

Përveç kësaj, birra është gjithashtu një burim i pasur i vitaminave dhe mineraleve të tilla si magnezi, kalium-i, fosfor-i dhe vitamina B kompleks.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.