Standard.al

Vapë dhe hije plepash në akademine e shkencave

1

Ishim lajmeruar sot per mbledhje ne akademine e shkencave.

Nga te ftuarit isha paraqitur vetem une. Te tjeret si gjithmone i presin te perfaqesohen me zarfa:).

Tema e mbledhjes shume e rendesishme : ecuria e revistes Studia Albanica qe lengon prej vitesh si dikur revistat sovetike te Akademise.

Mbledhja u anullua. Une nuk mund te mblidhesha me veten time. As mbledhja e redaksise nuk u be.

Shefat u larguan qetesisht pa care koke per te pire kafe ne ndonje mejhane aty rrotull sic behet zakonisht ne orarin zyrtar.

Vapa eshte acaruese ne Tirane.

Ajo ndjehet edhe ne hijen e plepave a rrepeve te akademise te shkencave.

Nderkaq gjithshka kalbezohet nen vape, frutat, perimet, edhe qumeshti prishet te tregu fshatar -puntor – inteligjence popullore.

Ne korridorin e akademise, nga fotogafite e varura ne mure me shohin me qesendi ish kryetaret.

Te vdekurit kane nje veshtrim talles madje. Shyqyr qe nuk kane goje te bertasin.

Na lini rehat o portrete!

Qytetaret vazhdojne te paguajne taksa per pune qe nuk behet, per revista qe as shiten as lexohen, per kerkim shkencor qe raportohet fiktivisht, kerkon por nuk gjen asgje, per emra institucionesh si dikur ku ne dyqanet shkruhej tabela “mish”, dhe brenda nuk kishte vecse rafte bosh.

Vapa vazhdon pa e prishur terezine…

Shqiperia vazhdonte sabotohet…

Nuk e di se perse mes vape me duket sikur endem brenda nje filmi : Koncert ne Vitin 1936.

Vetem buzeqeshja e ushtarit te gardes qe ruan oborrin mes akademise dhe parlamentit me qeteson disi. Po sikur te cmendet dhe ai? – pyes veten.

Rri se je mire!

Nje pensionist te trotuari me ndalon duke me uruar per esene time : budallai i lindur ..

1 Comment
  1. Thanas Mustaqi says

    Sipas akademikut Artan Fuga, revista Studia Albanica “lëngon prej vitesh si dikur revistat sovjetike të Akademisë”. S’është e qartë nëse Fugës i ka rënë dielli në kokë, por duhet ta dijë mirë se vetëm revista “Studime shoqërore” e ish-Institutit të Studimeve Marksiste-Leniniste pranë KQ të PPSH-së, me drejtore Nexhmije Hoxha, që pranonte shkrime nga i diplomuari për shkenca marksiste-leniniste Artan Fuga (bir dhe dhëndër Blloku), ishte sovjetike.
    Akademia e Shkencave botonte revista josovjetike si “Studia albanica”; “Studime filologjike”; “Gjuha jonë”; “Studime historike”; buletine të shkencave natyrore, teknike, sizmike, hidrometeorologjike, gjeologjike etj., si dhe me dhjetëra tituj librash shkencorë me jehonë ndërkombëtare. Dhe po të ndërtohet një disiplinë e re, për historinë e shkencës në Shqipëri, do të zbulonim emra të mëdhenj, të cilët, dhe, nëse nuk kanë qenë akademikë, si zor të qasin në derë “me nder jush akademikë” të sotëm, që i emëron politika.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.