Standard.al

Ky është avioni ushtarak më i shtrenjtë në botë (Foto)

0
Avioni më i shtrenjtë në botë, B-2 Spirit, kushton gati 2.4 miliardë dollarë. I dyti në radhë pas tij, është F-22 Raptor dhe kushton 350 milionë dollarë.
B-2 Spirit u porosit nga ushtria amerikane në vitin 1987, fluturoi për herë të parë në vitin 1989, dhe iu dorëzua ushtrisë në vitin 1997, nga prodhuesit Northrop Grumman Corporation.

Avioni ka një ekuipazh prej dy pilotësh, mund të lëshojë bomba të rënda, edhe bërthamore, dhe është llogaritur që të mos diktohet nga sisteme të sofistikuara radarësh.

Projekti vazhdoi gjatë administratës së presidentit Regan dhe kishte në plan ta furnizonte ushtrinë amerikane me 132 të tillë, por për shkak të çmimit të lartë janë prodhuar vetëm 21 gjithsej.

201607081129364552016070811294395220160708112951793201607081130006212016070811300765020160708113013499

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.