Standard.al

A e dini pse shpesh herë mund të shohim në qiell 2 hënë

0

Shpesh gjatë natës, mund të shohim se në qiell shfaqen dy hëna. Këtë gjë e kishin vërejtur edhe astronomët, në shtator të vitit 2006. Në fillim ata menduan se ishte një përforcues rakete i djegur, por nuk ishte ashtu. Hëna e dytë e cila po rrotullohej rreth tokës, ishte një asteroid i vogël.
Asteroidi ishte kapur nga graviteti i Tokës dhe për 11 muaj ndërmjet vitit 2006 dhe 2007 ishte shfaqur si hënë e dytë, shkruan BBC. Asteroidi i quajtur 2006 RH120, kalon shumicën e kohës duke u rrotulluar dhe kështu ai shfaqet shpeshherë si hënë e dytë.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.