Standard.al

“Ti je nëna ime”, vajza surprizon nënën me skizofreni (VIDEO)

0

Të prekurit nga Skizofrenia nuk mund të kuptojnë plotësisht se si është të luftosh kundër çrregullimeve mendore, por vajza e një gruaje ka dhënë mundësinë për të paraqitur jetën e nënës  “Skizofrenike” në publik.

Cindy robinson, është diagnostikuar me skizofreni që në moshën 20-vjeçare.

Emily, vajza e saj, krijoi një faqe në Facebook, të quajtur “You are in this World”, për të dokumentuar fragmente të jetës së nënës së saj me çrregullime, për t’i treguar nënës se ajo ekziston në këtë botë

skizofreni

“Imagjino stresin e ditës dhe më pas të të vijnë disa zëra dhe fjalë  negative nga nëna juaj “, ka thënë Emily.

Emily ka shtuar se njerëzit e keqkuptojnë lehtë sëmundjen mendore dhe frikësohen nga njerëzit që e mbartin.

“Nuk mund të bëni asgjë. Ajo që njërzit duhet të kuptojnë është se ata sillen në këtë mënyrë sepse janë vertët shumë të sëmurë.  Ata janë viktima të sëmundjes së tyre”, tha Emily.
ski

Në fund të fundit, ajo shpreson për  ndjenjën e humanizimit , që njerëzit të njihen me ktë sëmundje dhe të pranojnë realitetin.

“Qëllimi i këtij projekti është që njërzit të shohin.. Kjo është nëna ime.  Gjithsesi unë e dua atë”.klan

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.