Standard.al

Tony Blair mashtroi për të pushtuar Irakun në 2003

0

Pavarësisht një milion protestuesve Britanik kundër pushtimit të Irakut në vitin 2003, deputetët britanikë të udhëhequr nga Tony Bler votuan me shumicë dërrmuese për të ndërhyrë në Irak.

Por vetem pas 13 vitesh kur Iraku është zhytur në gjendje shkatërrimtare, qeveria e Tony Bler është akuzuar për përdorimin e provave të rreme, pasi armët e shkatërrimit në masë, akuza me të cilën është justifikuar pushtimi ndaj Irakut, nuk kanë ekzistuar kurrë.

“Pushtimi çoi në përmbysjen e qeverisë së Huseinit, por armët e Tony Blair nuk kanë ekzistuar kurrë”, shkruan sot Al Jazeera/360gradë.al

“Qeverisja e tij është shoqëruar shpesh me akuza nga kundërshtarët se ai qëllimisht kishte ekzagjeruar dëshmitë mbi aftësitë ushtarake të Irakut duke mashtruar Parlamentin”, vazhdon shkrimi.

Në vitin 2009, pasardhësi i Blair, Gordon Brown ka urdhëruar një hetim të pavarur në vendimet që çuan në luftë dhe të mërkurën,ish-diplomati Sir John Chilcot do të publikojë raportin e tij mbi këtë çështje.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.