Standard.al

Zbulohet mashtrimi i radhës nëpërmjet “facebook”. Kujdes, mund të bini pre dhe ju

0

“Better Bussines Bureau” ka paralajmëruar për një mënyrë të re mashtrimi në rrjetin social Facebook.

Sic shpjegohet më tej, mashtruesit krijojnë një llogari duke përdorur emrin, mbiemrin datëlindjen dhe fotot e një personi, i cili është aktualisht përdorues i rrjetit social.

Këta mashtrues ju bëjnë ftesë, duke u paraqitur si miku juaj, më pas ata vendosin kontaktet dhe në fund ju kërkojnë para, duke u thënë se kanë një emergjencë.
Ja disa strategji që të mos bini pre e këtij mashtrimi:

– Forconi parametrat e sigurisë. Nuk ka nevojë të shtoni informacione se çfarë pune bëni apo ku jetoni.

– Vendosni filtrat e nevojshëm që nuk lejojnë t’ju etiketojnë.

– Nëse keni marrë kërkesë miqësie nga dikush që e keni mik në rrjet, kontrolloni sërish para se ta pranoni.

– Zgjidhni opsionin “private” për postime që japin shumë informacion për ju.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.