Standard.al

Facebook Messenger nuk është privat

0

Mund të mendoni se mesazhet që i dërgoni privatisht përmes Facebook Messenger janë të sigurt nga të gjithë, vetëm nëse dikush jua thyen llogarinë.
Por linçet të cilat dërgohen në mënyrë private përmes aplikacionit Messenger mund të shihen nga çdokush, ka zbuluar kohët e fundit një haker.

Metoda kërkon një skript të kodit kompjuterik, dhe më pas është gjithçka e lehtë që ajo të ekzekutohet, transmeton Gazeta Express.

Kjo e metë u zbulua nga hakeri etik belg i njohur si Inti De Ceukelaire, dhe e ka përshkruar mënyrën se si kjo funksionon në një artikull në Medium.
Kurdo që ia dërgoni një link një uebfaqeje në Facebook, nëse është hera e parë që ajo URL është shpërndarë, uebfaqja do të ruaj informacione në të duke përdorur ‘sevilin’ e saj kur të klikohet.

Në artikullin e publikuar në Medium, hakeri ka shpjeguar pse nuk duhet të shpërndani linçe në Facebook.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.