Standard.al

Cuna; kur ju veproni kështu, vajzat nuk ju rezistojnë dot

0

A silleni edhe ju kështu kur jeni në shoqëri? Ja çka e çon femrën të dorëzohet…

 

Nuk ka gjë më joshëse për femrat për t’iu dorëzuar mashkullit të tillë, i cili shkatërron veten me alkool, por me atë rast bën çdo gjë që mund të shkatërrojë edhe mushkëritë e veta.

 

Mbase tingëllon e pabesueshme, mirëpo pikërisht kështu ka treguar një hulumtim më i ri.

 

Kur është fjala vetëm për seks për një natë, femrat joshen nga meshkujt të cilët pinë alkool dhe duhan, kanë konkluduar psikologët e Universitetit Gent, transmeton Medical Daily.

Për këtë veprim ekziston arsyetim i mirë evolutiv.

 

– Kur zgjedhin mashkullin për lidhje të gjatë, femrat janë të programuara që të zgjedhin ata të cilët i konsiderojnë që mund dhe dëshirojnë të kujdesen për fëmijët – thekson dr. Vinke, duke arsyetuar se si për këtë shkak i joshin meshkujt e fuqishëm dhe të mirë, posaçërisht nëse janë edhe të pasur.

 

Mirëpo, kur është fjala për seksin, e vetmja gjë që u është e rëndësishme është kualiteti i gjeneve, që i vërejnë në aktivitetet e rrezikshme.

 

– Sjelljet e rrezikshme shtojnë joshjen e mashkullit. Të gjitha përpjekjet që të demonizojnë alkoolin dhe duhanin në vërtetë vetëm sa shtojnë joshjen e duhanxhiut i cili pi – konkludon dr. Vinke.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.