Standard.al

Sezon provimesh, del zbulimi më i ri si të kopjosh pa u kuptuar fare

0

Studentët kinezë kanë gjetur mënyra nga më inteligjentet si ata të kopjojnë në provimet përfundimtare të shkollës së mesme. Ndonëse teknologjia ka ecur me hapa të shpejtë edhe këta studentë, kanë gjetur këtë rrugë për të manovruar e mos mësuar.

Të paktën kështu bën me dije China News dhe China Radio National. Një student përdori një palë syze për t’i bërë foto pyetjeve të provimit, dhe i dërgonte tek dikush tjetër, i cili i sillte përgjigjet e sakta. Një tjetër mënyrë ka qënë ajo e fshehjes së kameras në një shishe uji.

Përveç këtyre, janë edhe stilolapsat inteligjentë, të cilët mund të dërgojnë pyetjet tek dikush tjetër dhe pastaj ai i sjellë përgjigjet e sakta. Për nxënësit kinezë, këto provime janë të rëndësishme, pasi përcaktojnë se çfarë universiteti do të ndjekin.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.