Standard.al

Dashuria vjen nga hunda…

0

E ka thënë edhe Al Paçino në filmin e famshëm “Aromë gruaje”.

Tani këtë gjë e pohon një studim: Dashuria kalon nga hunda.

Më shumë se një në shtatë gjermanë (15.7 përqind), pranon në studimin e realizuar nga “Apotheken Umschau”, se janë dashuruar me dikë për shkak të aromës.

Dy nga tre të pyetur janë të bindur se është aroma ajo që i nxit të përqafojnë të dashurit e tyre.

Vendimin përfundimtar nëse një aromë është tërheqëse apo jo e marrin disa hormone, të quajtura feromone. Ato formohen në sqetull te burrat.

Feromonet e përcjellin informacionin e marrë nga hunda direkt në tru dhe këtu merret vlerësimi: nëse kemi dëshirë seksuale apo neveri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.