Standard.al

Shpërthen vullkani pas 400 vitesh, rregjistrohen 7 viktima (VIDEO)

0

Shtatë persona gjetën vdekjen pas shpërthimit të një vullkani në Indonezinë perëndimore. Shpërthimi shkaktoi një re hiri vullkanik 3 km në qiell.

Viktimat janë fshatarët aty pranë. Zona është shpallur e pasigurt.

Vullkani është ende aktiv këtë të diel duke penguar kështu operacionet e shpërthimit.  Më shumë se një duzinë njerëz u vranë kur vullkani shpërtheu në vitin 2014, shkruan BBC.

Vullkani ka shpërthyer edhe në vitin 2010, teksa ishte në “gjumë” për 400 vite. Ekipet e shpëtimit janë ende në zonë, duke kërkuar për më shumë viktima që mund të jenë vrarë ose të djegur nga gazi dhe retë e nxehta të tymit.

https://www.youtube.com/watch?v=G69aQdVj2UY

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.