Standard.al

Hurmat arabe për nënat e reja dhe fëmijët, mrekulli!

0

Personat anemikë duhet të konsumojnë hurmat sa më shumë të jetë e mundur sepse janë një burim i shkëlqyer i hekurit, sidomos rekomandohet për fëmijët gjatë pubertetit dhe tek gratë shtatzëna. Në rast se gjatë shtatzënisë konsumohet hurma të paktën një muaj para lindjes, do të keni më pak dhimbje gjatë procesit të lindjes, si dhe më pak gjakderdhje. Dicka e tillë tashmë e vërtetuar edhe shkencëtarisht nga hulumtimet në Universitetin e Shkencave në Jordani. Përveç kësaj, hurma është një ndihmës i mirë dhe ushqim mjaft pozitiv për shëndetin e nënave edhe pas lindjes. Hurmat ndihmojnë nënat në prodhimin e mjaftueshëm të qumështit të gjirit për fëmijën, e po ashtu edhe parandalon depresionin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.