Standard.al

Sarkozy: Europa ka nevojë për një traktat të ri

0

Ish-presidenti francez, Nicolas Sarkozy, tha sot se shumë nga të metat që Britania e Madhe i gjen në Bashkimin Evropian justifikohen dhe se blloku do të ketë nevojë për një traktat të ri, pavarësisht faktit se si votojnë britanikët në referendumin e muajit të ardhshëm, lidhur me qëndrimin apo largimin nga BE. “Në shumë prej kritikave që adreson, Britania ka të drejtë”, i ka thënë Sarkozy gazetës Le Monde, transmeton agjencia e lajmeve Reuters. “Ftohja e njerëzve në raport me Evropën është një shqetësim i madh për të gjitha vendet”, ka thënë ai, duke theksuar se megjithatë ai e kundërshton fuqishëm largimin e Britanisë nga BE-ja. “Me apo pa Britaninë në BE, ne do të na duhet një projekt i ri evropian dhe këtë duhet ta bëjmë përmes një traktati, që duhet të iniciohet nga Franca, nga vera e vitit 2017”, ka thënë Sarkozy. Britania e Madhe do ta mbajë referendumin për qëndrim apo largim nga Bashkimi Evropian më 23 qershor. Sidoqoftë, Sarkozy nuk e përkrahë idenë e mbajtjes së një referendumi për Evropën në Francë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.