Standard.al

Detaje të reja/Drejtori i policisë belge kishte kundërshtuar arrestimin e Salah. Cfarë fshehu ai?

0

Shefi i policisë në komunën belge Mechelen, Iv Bogarts, kishte ndërhyrë personalisht që në bazën e të dhënave kombëtare për terrorizmin, të mos futen informacionet që kanë mundur të çojnë në arrestimin e të dyshuarit për sulmet terroriste në Paris, Salah Abdeslam, raportojnë mediat belge. Ish-anëtari i policisë dhe ekspert mbi radikalizmin, që është identifikuar si “personi x”, kishte njoftuar policinë në Mechelen rreth të afërmit të Abdeslam, për të cilin dyshonte se ishte radikalizuar, shkruan tg. I afërmi i terroristit ishte Abid Aberkan, i cili kishte fshehur Abdeslamin në banesën e tij në Molenbeek. Megjithatë, Bogarts kishte neglizhuar informacionin duke e cilësuar si “jo të besueshëm”, duke ndërhyrë personalisht që në bazën e të dhënave kombëtare mbi terrorizmin, të mos figuroj ky informacion”, shkruan e përditshmja Gazet van Antverpen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.