Standard.al

Ja cilat vende flejnë më shumë gjumë…

0

Një studim i publikuar javën e kaluar në gazetën Science Advances sugjeron se megjithëse lindja e diellit ndikon në zgjimin tonë, perëndimi i tij mund të mos ketë të njëjtin efekt.

Studiesit përdorën aplikacionin Entrain, i cili është dizenjuar për të ndihmuar udhëtarët të rikuperohen nga çrregullimi i gjumit dhe dhanë rekomandime në lidhje me ekspozimin ndaj dritës.

Nga të dhënat e grumbulluara, u zbulua se cilat janë vendet që flenë më shumë gjumë.

Njerëzit në Holandë dhe në Zelandën e re qëndrojnë në krye të klasifijkimit me një mesatare prej pesë dhe katër minutash më shumë se 8 orë për natë.

1-Holanda
2-Zelanda e Re
3-Franca
4-Australia
5-Belgjika
6-Kanadaja
7-Emiratet e Bashkuara
8-Britania e Madhe
9-Italia
10-SHBA
11-Kina
12-Spanja
13-Zvicra
14-Danimarka
15-Meksika
16-Hong Kong
17-Gjermania
18-Brazili
19-Japonia
20-Singapori

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.