Standard.al

Gjuha shqipe e shkruar 2 mijë vjet më parë, gjendet dëshmia (FOTO)

0

Gjuha shqipe është më e vjetra në Ballkan, jo vetëm e folur por edhe e shkruar. Gjatë kërkimeve të fundit arkeologët kanë zbuluar një varr ku mbishkrimi ishte në gjuhën shqipe dhe datonte më shumë se 2 mijë vjet më parë.

ANI  AT SHU ISH EPIKAD SHUNU UNE HAIRIN

JA NJË ATË QI ISHTE, nga i cili di (he! pi ka di ) ,u SHUA, UNË HAIRIN”, shkrueht në varr.

shkriminevarr-933x445

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.