Standard.al

Lulja mos më prek, ky është misteri (VIDEO)

0

Të gjithë kemi dëgjuar për “Lulen mos më prek”, por pak e kanë idenë se çfarë lloj bime është ajo. Në emrin shkencor kjo njihet ‘mimosa pudica’. Në latinisht ‘pudica’ do të thotë e turpshme.Dimë gjithashtu se kur dora e njeriut prek gjethet e saj, lulja mbyllet. Kjo bëhet për të mbrojtur veten nga dëmtime dhe pas disa minutash ajo rihapet.

Ajo mund të gjendet në Amerikën e Jugut dhe Qendrore; në Azi, në vende të tilla si Tailanda, Indonezia, Malajzia , Filipinet, dhe Xhamajka, shkruan Shqip.

Ajo rritet kryesisht në zonat qeta me hije, nën pemë ose shkurre. Në po ju paraqesim një video se si reagon në të vërtetë kjo lule.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.