Standard.al

Ktheu përgjigje me dy fjalë një mesazhi në “facebook”, rrezikon 15 vite burg

0

Një grua rrezikon të kalojë deri në 15 vite në burg pasi iu përgjigj me dy fjalë një mesazhi privat në Facebook.

Partnaree Chankij u lirua sërish pasi pagoi garancinë. Ajo u arrestua për shkak të ligjeve të ashpra Lese – majesté të Tailandës, të cilat ndalojë kritikat – të vërteta apo të marra me mend- ndaj monarkisë.

Këshilli Kombëtar për Rregullin dhe Paqen , këmbënguli se kishte prova të mjaftueshme se Patnaree kishte shkelur ligjet lese-majste, raporton Bangkok Post.

Ajo u përgjigj me “ja” dhe “hur” – e ngjashme me “yeah” dhe një shprehje psherëtime – ndaj një mesazhi që konsiderophet fyes ndaj familjes mbretërore.

Mesazhet mes Patnaree dhe një të dyshuari tjetër, Burin Intin, i cili gjithashtu u arrestua, u zbuluan nga Policia e Krimit Teknologjik.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.