Ja cfarë i ndodh trurit kur ruajmë një sekret!

0

Të gjithë ruajmë sekrete, por një hulumtim nga Universiteti Kolumbia tregon që ruajtja e tyre nuk është veç çështje privatësie. Siç duket, ruajtja e sekreteve mund të ketë ndikim të madh në trurin dhe perspektivën tonë. Profesori Majkëll Slipian ka punuar me dy grupe njerëzish që kanë ruajtur sekret. Njëri grup është përqëndruar në sekrete të ndërlikuara dhe të vështira, ndërsa grupi tjetër në sekrete të parëndësishme. Pastaj pjesëmarrësve u është shfaqur fotograá nga një kodër dhe është dashur të përcaktojnë se sa është i pjerrët. Zbulimet kanë qenë të papara. Sipas analizës, pjesëmarrësit që kanë ruajtur sekret më të rëndësishëm kanë thënë që kodra është shumë e pjerrët, me çrast u është dukur më i largët. Profesori konkludon që sekretet më të rëndësishme kërkojnë punë më të madhe të trurit, gjë që i lodh njerëzit. “Sa më shumë ngarkoheni me një sekret dhe mendoni për të, aq më shpesh i përdorni burimet kognitive dhe motivuese dhe keni më pak energji për detyra tjera. Herën e ardhshme kur të jeni nën stres, mos e fshihni atë. Është më lehtë nëse i tregoni dikujt.

Loading...

Lini nje pergjigje