Standard.al

Bashkoni gishtin e madh me atë të vogël, ja çfarë do të thotë

0

Vendoseni krahun në një vend të sheshtë dhe ngrini dorën lart. Bashkoni gishtin e madh me gishtin e vogël.

Ajo çfarë shihni është një ligament. Por ky ligament nuk është i njëjtë tek të gjithë njerëzit, pasi te disa është i dukshëm e te disa të tjerë i padukshëm.

Pse ndodh kjo?

Sipas revistës së shëndetit Doctor ASKY, kjo ndodh për shkak të një pjese muskulore e cila është e vendosur në mes të krahut dhe dorës.

Ky muskul bën të mundur lëvizjen e dorës, me kalimin e kohës nuk është më i nevojshëm. Prandaj mos u shqetësoni nëse nuk e keni, pasi në të gjithë botën vetëm 13% e popullsisë e kanë të dukshëm këtë ligament.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.