Standard.al

Mjekët “alarm”, ja sa herë duhet të masturboheni

0

Meshkuj, hiqini duart nga ai miku: A e keni pyetur ndonjëherë veten se sa herë duhet të masturboheni, që të cilësohet normale për ju?

Me miqtë dhe prindërit nuk mund të flasësh, por të paktën lexoni se çfarë thonë ekspertët.“Në moshën 16-vjeçare është edhe kulmi i seksualitetit,” thotë dr. Frank Friedersdorff.

“Nëse masturboni tre herë në ditë, kjo është normale. Asgjë nuk dëmtohet”.

Problematike bëhet situata kur kënaqësia krijon varësi, raporton mapo.

“Kur masturbimi ditor është dyshifror, atëherë duhet të bëni një kontroll”, thotë eksperti.Por nga cila moshë duhet të fillojë masturbimi?

Friedersdorff thotë: “Nuk ka asnjë rekomandim. Fillon atëherë kur nis pubertiteti. Nëse je 12 ose 14 vjeç, kjo ndryshon nga njerëzit. Por është e qartë se kontakti seksual sot fillon shumë më herët se 30 vjet më parë”.Por a duhet të ankohem për partneren time, nëse unë vazhdoj të masturboj edhe pse bëj seks.“Kjo është absolutisht normale. Shumica e meshkujve mendojnë çdo ditë për seksin. Madje ata që nuk ndjejnë dëshirë seksuale, duhet të kontrollohen tek mjeku”.

Masturbimi sjell edhe përfitime mjekësore.

Derdhja e shpeshtë ju mbron nga kanceri i prostatës, sipas shkencëtarëve të Harvardit.Pra meshkuj, ka edhe një arsye tjetër që të mos ndjeheni të turpëruar nëse masturboni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.