Standard.al

Këto shenja tregojnë se keni Hepatit C

0

Mund të ndodh mbas 1 muaji e gjysme te lëvizim tw lirshëm. Ky infeksion zakonisht nuk ka simptomë të dukshme derisa mëlçia të jetë dëmtuar rëndë.

Simptomat dhe shenjat e këtij infeksioni janë:

Ndjeheni të lodhur

Nuk keni apetit

Marramendje apo vjellje

Dhimbje në stomak

Dhimbje në muskuj dhe nyej

Sy të verdhë

Grip

Sipas klinikës Mayo, shenjat dhe simptomat e infeksionit kronik bëhen evidente pas disa viteve dhe janë rezultat i dëmtimit të mëlçisë që shkaktohet nga ky virus, transmeton Telegrafi.

Këto fillimisht mund të përfshijnë simptomat e infeksionit akut, pastaj, përgjatë kohës, shenjat dhe simptomat përfshijnë:

 

Lëkurë e acaruar

Gjakderdhje lehtë e shkaktuar

Prerje lehtë e shkaktuar

Ënjtje në këmbë

Akumulim i fluideve në abdomenin tuaj

Humbje e peshës

Vena në formë të merimangës shfaqen në lëkurën tuaj

Nëse veç keni ndonjë nga këto shenjat e lart cekura dhe simptomat, është mirë të kontaktoni sa më parë me doktorin sepse mund të parandaloni dëmtimin e mëlçisë.

Nuk ka ndonjë vaksinë për Hepatitin C dhe mënyra më e mirë për parandalimin e këtij infeksioni është duke shmangur veprimet që e shpërndajnë këtë sëmundje, veçanërisht injektimi i drogave.

Konsideroni edhe seksin më të sigurt, dhe nëse bëni tatuazhe apopiercing, sigurohuni që punëtorët të përdorin gjilpëra të sterilizuara dhe të pastëra.

Hepatiti C nuk shpërndahet përmes qumështit të gjirit, ushqimit, ujit apo nga kontakti përmes përqafimit, puthjes dhe ndarjes së ushqimit apo pirjes me një person të infektuar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.