Standard.al

BE heq nga qarkullimi kartmonedhën 500 Euro, për këtë arsye…

0

Prerja më e madhe e euros do të dalë nga qarkullimi. Prerja prej 500 eurosh nuk do të jetë më në qarkullim duke filluar nga viti 2018. Vendimi është marrë nga Këshilli drejtues i Bankës Qendrore Europiane.

BQE e ka marrë një vendim të tillë me qëllim që të luftojë aktivitetet kriminale, riciklimin dhe evazionin fiskal. Kartëmonedha ngjyrë vjollcë është prerja më e madhe e monedhës së bashkuar evropiane. Si e tillë, ajo mund të jetë një instrument i fuqishëm në duart e organizatave kriminale për aktivitete të jashtëligjshme, një shqetësim i ngritur disa herë ky nga vetë numri një i BQE-së, Mario Draghi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.