Standard.al

Parku i Liqenit/Gjykata Administrative, rrëzon kërkesë e aktivistëve për ndalimin e punimeve

0

Gjykata Administrative rrëzon kërkesën e shoqërisë civile ku kërkon pavlefshmërinë e vendimit të KKT dhe lejes së ndërtimit që është dhënë për ndërtimin e këndit të lojrave të Parku i Liqenit Artificial.

Sipas Shoqërisë Civile ndërtimi i këndit lojrave për fëmijë është në shkelje të Konventës së Aarhusit për të drejtën e publikut për të pasur informacion, për të marrë pjesë në vendimmarrje si edhe në shkelje të ligjit për mbrojtjen e mjedisit, Për Planifikimin dhe Zhvillimin e Territorit Për Vlerësimin e Ndikimit në Mjedis, gjithashtu në padi thuhet se ndërtimi vjen në kundërshtim edhe me disa vendime të këshillit të ministrave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.