Standard.al

Arkeologët zbulojnë një qytet të lashtë nënujor në Egjipt (Foto)

0
a2 a3 a4 a5
Dhjetë metra nën rërën e fundit të detit, katër milje larg bregut, argkeologu dhe eksploruesi detar francez Franck Goddio për përgatitej për të përfunduar seksionin e zhytjes një ditë të zakonshme pranë gjirit të Abukurit në Egjipt.

“Më pas pash një bllok gjigand ganiti”, – tha 68 vjeçari, themelues i Institutit Nënujor Evropian.

“Notova më pranë, pa e vrarë mendjen për llumin në fund të detit dhe rrezikun e peshkaqenëve dhe largova tutje rërën që e mbulonte gurin, deri kur papritmas doli gishti gjigand i këmbës”.

Këmba ishte një prej shtatë pjesëve të ndara të një statuje gjigande graniti të kuq e Hapit, zotit të lashtë egjiptian të fertilitetit dhe të përmbytjeve vjetore të Nilit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.