Standard.al

Pamje mahnitëse ,Për herë të parë filmohet shpërthimi I një ylli

0

Pamje mahnitëse ,Për herë të parë filmohet shpërthimi I një ylli

Ia ka dalë NASA të filmojë shpërthimin e një ylli të ndodhur 1.2 miliardë vite larg. Shpërthimi ka zgjatur 20 minuta dhe është hera e parë që kapet në një dritë të dukshme nga teleskopi Kepler.për një periudhe 3 vjecare një ekip ndërkombëtarësh ka analizuar fotot e  50 bilionë yjeve që ka fotografuar ky teleskop në kërkim të supernovës e cila ndodh në fund të jëtës së një ylli. Shpërthimi kolosal shkakton shëndrritjen më të fortë të yllit për gati 2 javë përpara se të shuhet.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=kLlILnQjGfc

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.