Standard.al

Qyteti i vogël më i bukur në botë, është vetëm blu

0

421905-880-1457695400-blue-streets-of-chefchaouen-morocco-12 422405-880-1457695400-blue-streets-of-chefchaouen-morocco-10 422155-880-1457695400-blue-streets-of-chefchaouen-morocco-9 qyteti4 qyteti5 qyteti2

Ekziston një qytet i vogël në Marokun Verior i quajtur Chefchaouen. Ky vend i pazakontë mund të konsiderohet ndryshe një “ëndërr blu”, pasi pjesa e vjetër e tij është e mbushur me ndërtesa të lyera me bojë blu, nga bluja “bebe” deri te akuamarinë.

Kjo lyerje e pazakontë është preazantruar nga refugjatët çifutë të cilët besonin se sa më të shihje diçka blu, aq më shumë do mendoje për parajsën dhe zotin.

Tradita vazhdoi, derisa u kthye në një cilësi karaktersitike e anës së vjetër të qytetit.

Ja disa foto që do ju mahnisin:

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.