Standard.al

Ja si argëtohen polinezianët e Ishullit të Pashkëve me sporte të rrezikshme

0

p03lk78z p03lk6c2

Polinezianët e Ishullit të Pashkëve dhe gjuha e tyre janë quajtur Rapa Nui. Ata kanë jetuar në këtë ishull të largët të paktën që prej shekullit të 12-të, ku dhe kanë skalitur statujat e para Moai. Prej kohësh, të rinjtë vendas praktikojnë një sport të çuditshëm ku ulen mbi lëvoret e pemëve të bananes dhe rrëshqasin përgjatë rrëpirës së një vullkani.

Kur je aq i izoluar dhe i vetmuar sa vendi më i afërt i banueshëm është 2,000km larg, gjen lloj lloj mënyra për t’u argëtuar.

Dikur këta banorë besonin se ishin të vetmit njerëz të mbetur në Tokë.

Banorët organizojnë një festival të përvitshëm ku shpalosin talentet e tyre prej ishullorësh.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.