Standard.al

Ja cilat janë 7 misteret që shkenca nuk u jep dot shpjegim

0

Pse duhen më shumë gjene për ta krijuar një domate sesa një njeri?

Domatet kanë më shumë se 30,000 gjene, ndërsa njerëzit kanë mes 20,000 dhe 30,000.

Kjo temë ka ekzistuar tash e sa vite dhe ndryshe njihet edhe si paradoksi C-value. Në vitin 2003, botanikët kishin vendosur ta quanin këtë ‘enigmë’ dhe asnjëherë nuk është dhënë një definicion i saktë rreth kësaj.

Prandaj është e vërtetë që domatet janë shumë interesante. Pse më shumë njerëz shkruajnë me dorën e djathtë sesa të majtë?

Statistikat tregojnë se 70-95% e njerëzve shkruajnë me të djathtën, dhe 5-30% të njerëzve shkruajnë me të majtën.

Megjithatë, shkenca ende nuk ka mundur ta jap një definicion të qartë rreth kësaj dukurie.

Pse motrat Pollock janë të çuditshme?

Në vitin 1957 motrat Joana dhe Jacqueline Pollock kishin vdekur gjatë një aksidenti me veturë. Një vit më vonë, nëna e tyre kishte lindur dy binjake, Jennifer dhe Gillian. Jennifer i kishte pasur të njëjtat nishane sikurse Jacqueline, por kjo është vetëm maja e ajsbergut. Misteri është bërë edhe më konfuz kur një ditë motrat binjake i kishin pyetur prindërit e tyre për disa lodra të cilat kishin qenë të motrave të vdekura, dhe gjëja më e çuditshme rreth kësaj është se ato nuk kishin pasur më parë njohuri rreth atyre lodrave. Një tjetër gjë që e bëri situatën edhe më serioze ishte se binjaket kishin kërkuar ta vizitojnë një park për të cilin nuk kishin pasur njohuri por që të dyja vajzat e vdekura kishin qenë më parë aty.

Nëse nuk i kanë bërë alienet atëherë kush?

Këto rrathë kishin filluar të shfaqen para disa dekadave dhe zakonisht shfaqeshin gjatë natës. Disa mendojnë se këto i bëjnë fermerët për të fituar vëmendje, ndërsa disa tjerë thonë që alienet kanë filluar të bëhen më kreativ dhe kjo është një lojë e tyre. Sidoqoftë, ende nuk ka ndonjë dëshmi të saktë se kush i ka bërë këto, fermerët apo alienet. Çfarë mendoni ju?

Pse ka kaq shumë topa të gurit në Kosta Rika?

Topat e gurit në Kosta Rikë janë një gjë shumë misterioze. Këta topa janë të formuar shumë mirë dhe në mënyrë shumë precize. Gjithashtu edhe madhësia e tyre është shumë e madhe, disa metra në lartësi. Duke marrë parasysh formën e tyre perfekte dhe precize është e çuditshme të mendojmë se janë bërë nga njerëzit, apo se si.

Çfarë është puna e Stonehenge?

Pasi që veçse jemi duke diskutuar për gurët, dikush ju lutem shpjegoni se si është bërë ky monument? Stonehenge është një monument parahistorik me lokacion në Ëiltshire, Angli. Ky monument është ndër më të famshmit në botë dhe ende nuk është bërë e ditur se si është ndërtuar duke e marrë parasysh faktin se si kanë mundur njerëzit ti ngritin dhe balancojnë ata gurë aq të rëndë. Disa njerëz nuk e dinë as se si kanë mundur gurët të shkojnë deri në atë vend pasi që ata gurë gjinden në një hapësirë shumë të largët dhe jo të mbushur me gurë.

Si e shpjegoni duhanin dhe kokainën e gjetur në trupin e një mumie?

Në vitin 1992 kur shkencëtarët gjerman ishin duke i testuar mumiet Egjiptiane, ata kishin zbuluar sasi të duhanit, marijuanës dhe kokainës. Këto substanca ishin gjetur në eshtrat, lëkurën dhe flokët e tyre. Kjo nuk dukej gjë aq e pazakontë derisa shkencëtarët më vonë e kanë kuptuar se këto substanca thuajse nuk kanë ekzistuar në botën e lashtë, e sidomos në atë kohë dhe në atë zonë. Bimët e duhanit dhe kokainës janë rritur në vendet Amerikane dhe nuk ka ndonjë dëshmi të tregtisë mes këtyre grupeve, prandaj si mund të shpjegohet kjo?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.