Standard.al

Mad Max me gjashtë çmime Oscar

0

Çmimin e gjashtë Mad Max, e ka marrë për zërimin më të mirë. Në garë ishte me filmat: The Martian, The Revenant, Sicario, Star Wars: The Force Awaken.

Filmi Mad Max: Fury Road, me yjet Tom Hardy dhe Charlize Theron, ka marrë çmimin Oscar edhe për kostumografinë më të mirë. Mad Max ishte në garë me filmat: Cinderalla, The Danish Girl, Carol dhe The Revenant.

Jenny Beaven është kostumografja që fitoi çmimin Oscar.
Mad Max, që është i nominuar në 10 kategori nga 24 sa ka Oscar, ka fituar çmimin edhe për Produksionin më të mirë.

I treti çmim që ka marrë filmi, është për makijazhin më të mirë, që e bënë të mundshëm make-up artistët Elka Wardega, Damian Martin dhe Lesley Vandelhart.

Ndërsa, çmimin e katërt e ka fituar në kategorinë e editimit më të mirë, çmim që e fitoi Margaret Sixel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.