Standard.al

Turqi/ “Taksia rozë” vetëm në dispozicion të grave, projekt për uljen e dhunës

0

Tashmë në Turqi do të ketë taksi që do të jetë në dispozicion të grave. Nuk është si taksitë e zakonshme por vjen me një ngjyrë më femërore dhe cilësohet si “Taksia rozë”.

Sipas shoferes së taksisë për gratë, Gamze Taslan, ky është një projekt i rëndësishëm që mund të kontribuojë në ulje e dhunës ndaj grave.

Siç thuhet në deklaratën e qytetit Sivas udhëheqësi i stacionit kryesor të autobusëve, Gokhan Simsek me qëllim të shërbimeve më të mira për gratë, ka paraqitur kërkesën për zbatimin e “Taksi rozë” të cilën ia ka miratuar Drejtoria për ofrimin e shërbimeve të transportit në Sivas.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.